Czy zastanawialiście się Państwo jak stworzyć pyszny, kruchy mazurek Wielkanocny? Wykorzystując zaangażowanie, wyobraźnię i pasję tworzenia z mielonych migdałów i cukru przygotowujemy aromatyczny marcepan, rozkładamy go na kruchym cieście, na nim układamy Śliwki bez pestek Hortex, posypujemy cukrem i pieczemy. Za pół godziny kuszący smakiem i aromatem mazurek jest gotowy. Teraz przygotowanie jego jest możliwe dzięki mrożonym Śliwkom bez pestek Hortex, które wiosną dostępne będą w nowych opakowaniach.
Jak powstają pyszne śliwki przez cały rok?
Do stworzenia Śliwek bez pestek Hortex starannie wybrano najwyższej jakości owoce. Umyto je i zamrożono tuż po zbiorach. Dzięki wykorzystaniu najnowszej technologii głębokiego, szokowego (bardzo szybkiego) mrożenia, zachowują smak i walory zbliżone do świeżych owoców. Doskonale smakują przez cały rok, tuż po rozmrożeniu. Dodając do nich szczyptę zaangażowania i pasji tworzenia przygotujemy pyszne desery, które sprawdzą się na co dzień i od święta.
Sugerowana cena opakowania 450 gr Śliwek bez pestek Hortex – 5,4 pln
Jak stworzyć pyszny mazurek ze śliwkami?
Składniki na formę 26 cm
Ciasto:
Ciasto przekładamy na posypany mąką blat i rozciągamy je na kwadrat o boku ok. 10 cm. Następnie rozwałkowujemy je na boki do wymiarów prostokąta o wymiarach ok. 30x10 cm, powinno mieć grubość 1 cm.
infowire.pl