Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Lazur (SZPGR): Ser Lazur Skalmierzycki – unikat na rynku serów dojrzewających

29 czerwca 2018
Lazur (SZPGR): Ser Lazur Skalmierzycki – unikat na rynku serów dojrzewających

Lazur Skalmierzycki to produkt wyjątkowy wśród serów dojrzewających. Produkowany jest według oryginalnej receptury, łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur oraz serów żółtych.

Oryginalna, skomplikowana receptura pozwoliła na stworzenie znakomitego, delikatnego sera o doskonałej równowadze smaków słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężystym, zwartym miąższu o jasnożółtej barwie.


Skalmierzycki powstaje z najwyższej jakości polskiego mleka pochodzącego z lokalnych gospodarstw, bez użycia sztucznych dodatków i konserwantów. Szlachetna pleśń sprawia, że ma znacznie wyższe wartości odżywcze niż sery żółte.
Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska, składnik kanapek oraz sałat, a także dań na gorąco, takich jak: makarony, zapiekanki, pizza i tosty – łatwo się rozpuszcza, nabierając jednolitej konsystencji i idealnie się ciągnie.

Ser Lazur Skalmierzycki – plastry 100 g konfekcjonowany jest w wygodnym opakowaniu typu otwórz-zamknij.

 

Forum Mleczarskie


POWIĄZANE

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...

Świadczenie 500 plus, a od początku 2024 roku podwyższone do 800 plus, wypłacane...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę