Nowe wegetariańskie i wegańskie produkty dostępne w sklepach Netto to najlepszy wybór dla osób, które całkowicie wyeliminowały ze swojej diety mięso oraz dla tych, którzy chcą po prostu ograniczyć spożycie wyrobów mięsnych.
Na potwierdzenie trendu, coraz bardziej widocznego w zakupowych wyborach Polaków, wystarczy przytoczyć wyniki badania przeprowadzonego przez CBOS – aż 52 proc. ankietowanych uważa, że można cieszyć się dobrym zdrowiem, eliminując ze swojej diety mięso, a 87 proc. badanych jest także zdania, że jedzenie tłustego mięsa przyczynia się do chorób układu krążenia[1]. Dlatego produkty dostępne w ofercie “Wege” sprawdzą się świetnie jako alternatywa dla tradycyjnych wyrobów. Oferta “Wege” stanowi rozwinięcie koncepcji Zdrowy Wybór, której częścią jest ciesząca się ogromna popularnością “Półka Zdrowia”. Klienci mogą na niej znaleźć smaczne propozycje bezglutenowe, bezcukrowe, przyjazne alergikom, czy też eko. Z kolei artykuły z kategorii “Wege” znalazły swoje miejsce na oznakowanych półkach w szafach chłodniczych.
- W naszych sklepach klienci zawsze mają Zdrowy Wybór, mogą kupić na przykład wysokiej jakości bezglutenowe wyroby mięsne naszej marki własnej Bergio lub równie smaczne, jednak w wersji wegetariańskiej, produkty “Wege” od polskich producentów – mówi Daniel Grabka, dyrektor Zakupów Netto Polska. - W Netto z całą pewnością będziemy rozwijać zarówno naszą “Półkę Zdrowia”, jak i ofertę “Wege”, realizując strategiczną koncepcję Zdrowego Wyboru. Klienci entuzjastycznie odnieśli się do nowych propozycji, dzieki którym każdy, także osoby na co dzień hołdujące tradycyjnej diecie, mogą urozmaicić swój jadłospis, otworzyć się na całkowicie nowe, zaskakujące doznania kulinarne.
Dostępne w Netto produkty “Wege” to między innymi smaczne pasztety warzywne, które z powodzeniem zastąpią te tradycyjne. Kremowe pasty z pestkami dyni lub słonecznikiem, czy klasyczny hummus to z kolei świetna propozycja na smaczną i zdrową przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. W ofercie dostępne są też parówki sojowe klasyczne oraz wędzone, plastry włoskie vege, plastry z warzywami, tofu naturalne, zupy warzywne.
Jeżeli nie masz pomysłu na to, w jaki sposób wykorzystać wegańskie produkty, możesz skorzystać z kilku inspiracji:
[1] http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2014/K_115_14.PDF CBOS, Zachowania żywieniowe Polaków, 2014
Newseria Biznes