Nasza odporność najczęściej zawodzi jesienią. Szczególnie o tej porze roku należy więc zadbać o zbilansowaną dietę oraz zapewnić organizmowi odpowiednią ilość energii. Odporność wzmocnią oraz dodadzą witalności naturalne produkty dostępne od 13 do 16 października na Jarmarku w Wola Parku.
Jesienny jarmark w Wola Parku to doskonała okazja, by zaopatrzyć się w niezbędne jesienią produkty. Sił i energii dodadzą tradycyjnie wędzone wędliny i ryby. Nie zabraknie również zdrowych regionalnych serów z Białego Dunajca, holenderskich i korycińskich oraz chleba na naturalnym zakwasie - skarbnicy cennych pierwiastków. Bardzo dobrze przy jesiennej chandrze i przeziębieniach spisze się miód prosto z pasieki, który nie tylko ukoi nerwy, ale także wzmocni serce i odporność. Nastrój poprawią również bakalie oraz grecka chałwa. Suszone owoce są bogate w błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Z kolei chałwa jest pełna witamin i dobroczynnego kwasu linolowego. Zawiera od witaminy A, przez te z grupy B, po witaminę E (witamina młodości, wspomaga pracę układu odpornościowego) i B7. W chłodne dni i wieczory rozgrzeją aromatyczne przyprawy dodane do posiłków i napojów.
Produkty z Jarmarku w Wola Parku oprócz tego, że są zdrowe, są też bardzo smaczne. Odwiedzający znajdą je na stoiskach w pobliżu sklepu C&A i KappAhl.
Newseria Lifestyle