Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

11 sierpnia 2020
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Newseria Lifestyle

Składniki:

  • 400g suchej ciecierzycy (będzie moczona przez noc w wodzie)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki, sody oczyszczonej, kminu, kolendry, przyprawy 7 smaków
  • olej do smażenia
  • 1 duża łyżka Pasteny –  pasty z czarnych oliwek OLE!
  • garść pietruszki/kolendry
  • sól i pieprz do smaku

 

Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez całą noc. Odsączamy, opłukujemy. Blendujemy z czosnkiem, posiekaną cebulką i Pasteną OLE!. Dodajemy zioła i przyprawy. Chwilę ponownie blendujemy całość. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formujemy kuleczki. Smażymy na oleju, na głębokim tłuszczu, aby były chrupiące, a w środku miękkie. Podajemy na ciepło z hummusem.

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Wielu z nas zastanawia się nad tym, co mogą zrobić w swoim wolnym czasie, by móc...

Współczesny, dynamiczny świat z jednej strony ma wiele zalet, bo z roku na rok k...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę