Łaciate osełka to masło, które swoim owalnym kształtem nawiązuje do domowych i tradycyjnych wyrobów gospodyń wiejskich. Masło ekstra Łaciate osełka to tradycyjne polskie masło o naturalnym smaku i wyjątkowej jakości. Masło Łaciate jest idealne do kanapek i znakomicie sprawdza się jako składnik tradycyjnych ciast, kremów i deserów.
Nadaje delikatności każdej potrawie, wzbogaca smak i wydobywa aromaty użytych składników. Dzięki Łaciatej osełce każdy sos jest aksamitny, delikatny i bogaty w smaku. Masło Łaciate zawiera 83% tłuszczu.
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie, właściciel marki Łaciate, rozszerza asortyment masła Łaciate i wprowadza na rynek dwa nowe produkty: osełka 300 g oraz osełka 500 g.
Biuro Prasowe Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL