Biogaz_III Forum 2025

Cząber Cykoria

26 września 2018
Cząber Cykoria

Skąd pomysł na jego wprowadzenie na rynek? Chcemy promować polską kuchnię, a cząber jest jej nieodłącznym, lecz mocno zapomnianym elementem.

Przyprawa ta stosowana była bowiem od pokoleń w naszej kulinarnej kulturze i to nie tylko do doprawiania roślin strączkowych, mięs, warzyw i jajek, ale także jako lek na niestrawność, łagodzący ból gardła i działający antyseptycznie.

Współcześnie cząber występuje najczęściej jako składnik mieszanek przyprawowych dedykowanych fasolom, zapiekankom czy w ziołach prowansalskich, a my chcemy to zmienić.

Jego możliwości są bowiem ogromne, a fakt, że doskonale zastępuje pieprz i znajduje zastosowanie w diecie bezsolnej sprawiają, że doskonale wpisuje się w panujący w Polsce prozdrowotny trend, nawiązując przy tym do tradycyjnej, polskiej kuchni.

 

Biuro prasowe CYKORIA S.A. / Jerzy Kurowski Dyrektor d/s handlu i marketingu


POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę