A_TSW_2026_950

Certyfikaty dla produktów tradycyjnych. Czy to ma sens?

17 kwietnia 2020
Certyfikaty dla produktów tradycyjnych. Czy to ma sens?

- Zdecydowanie tak, bowiem są one potwierdzeniem wysokiej jakości produktów oraz ich tradycyjnego charakteru – mówi Anita Kubarska, Brand Manager w Sertop Sp. z o.o.

– W Polsce coraz mocniej rozwija się trend produktów tradycyjnych i lokalnych a takie certyfikaty pozwalają wyróżnić na sklepowej półce dany towar. W naszym przypadku znak „Jakość Tradycja” Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego uznanego przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi uzyskały serki topione „Ser topiony Gouda” oraz „Ser topiony Złoty Ementaler”, najbardziej znane Polakom produkty, obecne na rynku od kilkudziesięciu lat.

Posiadanie tego typu znaków stanowi nie tylko dodatkowy element promocyjny, ale jest potwierdzeniem rzetelności i wiarygodności każdej firmy o charakterze tradycyjnym, co przydaje się także podczas współpracy z partnerami handlowymi.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Nie będzie szybkiego „przepchnięcia” klauzul ochronnych. Unijni biurokraci – po ...

Jak informują media, w ostatnich dniach Chiny podjęły niespodziewaną decyzję o c...

Jeszcze we wrześniu Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dumą ogłaszało przeło...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę