Sproszkowane błonniki owocowe mają lekko kwaskowaty smak, więc dodać je można do sałatek, koktajli czy surówek, natomiast liofilizowane oraz suszone owoce traktujmy jak zdrowe przekąski
mówi Piotr Nowak, plantator i przetwórca aronii, Prezes Korab Garden.
Jedz warzywa, latem jedz świeże owoce, a poza sezonem syp owocowy błonnik do wszystkiego, kanapek, sałatek, smoothie. Owoce liofilizowane, a także suszone i drobno mielone, np. owoce aronii, pozwolą uzupełnić dietę w przeciwutleniacze, witaminy i pierwiastki, które zdecydowanie lepiej wspomogą nasze zdrowie niż suplementy diety
puentuje dr n. farm. Magdalena Kryska.
Zdjęcia produktów Lioforte publikowane dzięki Liofruits.pl
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce!”.
Źródło: PolskieSuperowoce.pl i informacje przetwórców