Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki:
2 awokado
150 g filetu z tuńczyka
300 g sera Aldamer MSM Mońki
½ pęczka natki pietruszki
1 jajko
100 ml słodkiej śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
3 ząbki czosnku
sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.
Smacznego!
Informacje o firmie:
Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania sprawia, iż produkty są najwyższej jakości, czego gwarancją jest Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.
Biuro prasowe MSM Mońki