MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Żywienie Człowieka i Gastronomia

5 stycznia 2016
Do 22 lutego 2013 roku trwa w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rekrutacja na studia podyplomowe Żywienie Człowieka i Gastronomia
Celem studiów  podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywienia Człowieka i Konsumpcji SGGW jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów w zakresie żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych.
 Program studiów obejmuje następujące przedmioty: podstawy żywienia człowieka z elementami socjologii żywienia, towaroznawstwo i przechowalnictwo z elementami bezpieczeństwa, dietetyka, technologia gastronomiczna z elementami żywienia zbiorowego (w tym catering), projektowanie i wyposażenie zakładów gastronomicznych, obsługa konsumenta, higiena i ochrona zdrowia z elementami mikrobiologii żywności, marketing żywności i usług gastronomicznych, metodyka nauczania przedmiotów zawodowych oraz seminarium.
 Łącznie 360 godzin dydaktycznych realizowane jest w trakcie dwudniowych zjazdów sobotnio-niedzielnych. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych oraz seminariów.


POWIĄZANE

Dzisiaj rano opublikowane zostały dane dotyczące handlu zagranicznego w Chinach....

Uprawa kwiatów z nasion to nie tylko satysfakcjonujące zajęcie, ale również spos...

Jak podaje resort rolnictwa, w Internecie pojawiły się nieprawdziwe informacje d...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę