Decyzją Rady Nadzorczej Südzucker Polska S.A. z dnia 30 listopada 2011 roku zmianie uległa struktura Zarządu spółki. Z dniem 1 stycznia 2012 roku dotychczasowy 4-osobowy skład Zarządu został zmniejszony do dwóch osób. Pozostał w nim Piotr Chrobot, a na nowego członka powołano Marka Wójcika.
Z Zarządu odwołani zostali dr Rainer Schechter, Norbert Bücherl i Adam Sebzda. Dr Rainer Schechter związany był z Polską od 2000 roku, pełniąc od 2007 roku funkcję Prezesa Zarządu
a wcześniej, od 2003 roku - członka zarządu. Norbert Bücherl był w strukturach Südzucker Polska S.A. od 1997 roku, pełniąc od roku 2003 funkcję członka zarządu. Dr Rainer Schechter i Norbert Bücherl powracają do spółki macierzystej - Südzucker AG w Niemczech, gdzie obejmą nowe funkcje.
Piotr Chrobot w strukturach Südzucker Polska S.A. jest od 2004 roku. Na członka zarządu powołany został w 2007 roku. Dotychczas odpowiedzialny był za sprawy finansowe spółki. Teraz przejmie również obszary sprzedaży, marketingu, PR, jakości i IT. Jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Prywatnie miłośnik wspinaczki wysokogórskiej i żeglarstwa morskiego. Interesuje się kinem alternatywnym i fotografią. Żonaty, ma 2 dzieci.
Marek Wójcik z branżą cukrowniczą związany jest od 1984 roku. W strukturach Südzucker Polska S.A. od 1990 roku. Przez ostatnie lata pełnił funkcję Dyrektora Naczelnego Zakładu Produkcyjnego „Cukrownia Cerekiew”. W Zarządzie Südzucker Polska S.A odpowiada za obszar surowca, techniki i produkcji, inwestycji, bioenergii oraz HR. Jest absolwentem Wydziału Inżynierii Chemicznej i Procesowej Politechniki Warszawskiej. Prywatnie interesuje się literaturą historyczną, kuchnią międzynarodową i chętnie uczestniczy w wydarzeniach kulturalnych. Żonaty, ma 1 syna.
Südzucker Polska S.A. to najmłodsza, spółka europejskiego koncernu Südzucker, lidera branży cukrowniczej w Europie. Na przestrzeni kilku ostatnich lat firma przeprowadziła konsolidację 22 spółek cukrowniczych.
Obecnie Südzucker Polska S.A. produkuje cukier w 5 zakładach produkcyjnych, tj. w cukrowniach: Cerekiew, Ropczyce, Strzelin, Strzyżów i Świdnica.
Głównym produktem firmy jest cukier biały, oferowany pod znaną od 13 lat na polskim rynku marką „Cukier Królewski”,
którą w 2010r. konsumenci uznali za najbardziej rozpoznawalną w swojej kategorii i wyróżnili Złotym Laurem Konsumenta.
Firma zatrudnia w Polsce ok. 700 pracowników, a jej obroty za 2010 r. przekroczyły 1 miliard zł.
9090469
1