Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zmiany specyfikacji nazwy włoskiej szynki

27 kwietnia 2010
15 kwietnia 2010 r. w Dzienniku Urzędowym UE ukazało się rozporządzenie Komisji zatwierdzające inne niż nieznaczne zmiany specyfikacji nazwy włoskiej szynki Prosciutto di Carpegna zarejestrowanej w rejestrze chronionych nazw pochodzenia (ChNP) - podaje FAMMU/FAPA.
Zmiany dotyczą uściślenia informacji dotyczących opisu produktu, metody produkcji oraz etykietowania. W celu lepszej rozpoznawalności produktu konieczne stało się wprowadzenie znaku indentyfikacyjnego, którym jest wypalany napis Prosciutto di Carpegna.
Rozporządzenie wchodzi w Życie dwudziestego dnia po jego opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym.




POWIĄZANE

Integracja ukraińskiego rynku rolnego z Unią Europejską wymaga zwiększenia ogóln...

Trwa serial związany ze zwrotami gruntów rolnych dzierżawionych przez podmioty (...

Według stanu na 21 listopada cukrownie zrzeszone w Krajowym Stowarzyszeniu Produ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę