A_TSW_2026_950

Zła jakość, niższa waga pieczywa

24 listopada 2006

40 procent bułki tartej skontrolowanej przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w III kwartale 2006 r. nie spełniało jakości określonej przez producenta.

Natomiast 34 proc. pieczywa nie miało prawidłowych danych dotyczących m.in. adresu producenta, składu oraz daty przydatności do spożycia. Zdarzały się także przypadki zaniżania wagi pieczywa. Kontrola objęła 172 piekarnie w całym kraju.


POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę