Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zła jakość, niższa waga pieczywa

24 listopada 2006

40 procent bułki tartej skontrolowanej przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w III kwartale 2006 r. nie spełniało jakości określonej przez producenta.

Natomiast 34 proc. pieczywa nie miało prawidłowych danych dotyczących m.in. adresu producenta, składu oraz daty przydatności do spożycia. Zdarzały się także przypadki zaniżania wagi pieczywa. Kontrola objęła 172 piekarnie w całym kraju.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę