A_BIO_AGRO_950

Zła jakość, niższa waga pieczywa

24 listopada 2006

40 procent bułki tartej skontrolowanej przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w III kwartale 2006 r. nie spełniało jakości określonej przez producenta.

Natomiast 34 proc. pieczywa nie miało prawidłowych danych dotyczących m.in. adresu producenta, składu oraz daty przydatności do spożycia. Zdarzały się także przypadki zaniżania wagi pieczywa. Kontrola objęła 172 piekarnie w całym kraju.


POWIĄZANE

W dniach 2–4 grudnia 2025 roku w Ptak Warsaw Expo odbędą się Międzynarodowe Targ...

Wygląda na to, że Bruksela na razie spanikowała i Parlament Europejski wycofuje ...

Zarząd Tarczyński S.A. podjął decyzję o odstąpieniu od przeprowadzenia oferty pu...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę