A_BIO_AGRO_950

Zarządzenie ministra rolnictwa

25 sierpnia 2005

Minister rolnictwa Irlandii zarządził, aby klienci w restauracjach byli informowani o miejscu pochodzenia spożywanego przez nich mięsa. To próba walki z nadmiernym importem. Szacuje się, że aż 1/3 mięsa w Irlandii pochodzi z Ameryki Południowej.

Rząd liczy, że konsumenci będą w ten sposób wybierać mięsa irlandzkie, a nie na przykład argentyński czy brazylijskie. Irlandia jako pierwsza wprowadziła obowiązek specjalnego etykietowania mięsa w sklepach tak aby konsument wiedział skąd ono pochodzi.


POWIĄZANE

Rosnąca presja zmian klimatycznych oraz potrzeba ograniczenia stosowania chemii ...

Fumigacja zboża to jedna z kluczowych metod ochrony przed szkodnikami i pleśniam...

Jak pogodzić rosnącą presję regulacyjną, malejącą liczbę substancji czynnych, oc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę