Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności

5 stycznia 2016
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie( Biuro Współpracy z Gospodarką) realizuje  projekt szkoleniowy, pn. „Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności”, realizowanego przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego.
Projekt skierowany jest  do pracowników naukowych szkół wyższych, instytutów badawczych, instytutów naukowych Polskiej Akademii Nauk oraz jednostek naukowych tworzących konsorcja naukowe, zajmujących się szeroko pojętym tematem żywności.
Celem projektu jest podniesienie wiedzy 210 naukowców w zakresie efektywnego planowania pracy zespołów w projektach B+R oraz zarządzania badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi, zwiększenie liczby projektów badawczych dopasowanych do realnych potrzeb sektora produkcji żywności oraz zwiększenie jakości i intensywności współpracy przedsiębiorców i naukowców w skali długofalowej.
W trakcie cyklu szkolenia składającego się z dwóch pięciodniowych warsztatów uczestnicy projektu poznają najlepsze europejskie praktyki w zakresie planowania projektów badawczych aplikacyjnych dostosowanych do potrzeb sektora produkcji żywności oraz zarządzania ich realizacją. Uczą się planowania i zarządzania projektem, a następnie  opracowują w grupach briefy projektów badawczych oraz ćwiczą zastosowanie narzędzi zarządzania projektami w praktyce – informuje Michał Borowy z Biura Współpracy z Gospodarką SGGW.

POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę