biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

5 stycznia 2016

14 lutego Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn - informuje FAMMU/FAPA.
Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach.

Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.


POWIĄZANE

Eksport produktów mleczarskich do Kuwejtu – wymagania sanitarne dla USA i Polski...

W Europie wzrosty, w Polsce – rekordowy spadek cen energii o ponad 13 EUR/MWh, c...

Choć rząd zgodnie z zapowiedziami realizuje szeroko zakrojone zmiany deregulacyj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę