Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

5 stycznia 2016

14 lutego Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn - informuje FAMMU/FAPA.
Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach.

Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę