Biogaz_III Forum 2025

Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

5 stycznia 2016

14 lutego Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn - informuje FAMMU/FAPA.
Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach.

Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę