W dniu 21 czerwca 2015 roku w Zielonej Górze na terenie Zielonogórskiego Rynku Rolno – Towarowego S.A. pracownicy OT zorganizowali stoisko informacyjno – promocyjne podczas X Lubuskiego Dnia Żywności. W jarmarku uczestniczyli: Parlamentarzyści Ziemi Lubuskiej, przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego, Urzędu Wojewódzkiego, władz samorządowych, producenci, przetwórcy produktów regionalnych i tradycyjnych, zwiedzający.
Produkty regionalne i tradycyjne cieszą się coraz większym zainteresowaniem konsumentów. Wytwarzanie, ochrona i promocja żywności wysokiej jakości stanowi jeden z priorytetów Unii Europejskiej. Istotne jest przy tym miejsce pochodzenia i lokalne metody wytwarzania. System ochrony i produkcji wyrobów regionalnych i tradycyjnych przyczynia się do rozwoju obszarów wiejskich oraz ochronę dziedzictwa kulturowego regionu. Czyni również obszary wiejskie bardziej atrakcyjnymi turystycznie.
Podczas Dnia Żywności producenci z całego województwa lubuskiego prezentowali swoje wyroby. Była możliwość skosztowania regionalnych win, piw, wędlin, chleba i wiele innych produktów spożywczych, a także zakupienia wyrobów rękodzieła i produktów ogrodowych.
Na zakończeniu uroczystości Leopold Owsiak – dyrektor Oddziału terenowego Agencji Rynku Rolnego w Gorzowie Wlkp. otrzymał statuetkę z okazji Jubileuszu „X Lubuskiego Dnia Żywności”, jako podziękowanie dla Agencji Rynku Rolnego za dziesięcioletnią współpracę z Zielonogórskim Rynkiem Rolno – Towarowym. Dzień Żywności w Zielonej Górze cieszył się dużym zainteresowaniem zwiedzających, dostarczył niezapomnianych wrażeń smakowych oraz potwierdził, iż w naszym regionie produkty regionalne i tradycyjne zyskują coraz większą popularność.