Biogaz_III Forum 2025

Wzrost produkcji cukru w Europie

27 września 2011
FAMMU/FAPA informuje, że niemiecka firma analityczna F. O. Licht szacuje, że produkcja cukru buraczanego w Europie w sezonie 2011/12 (październik/wrzesień) wzrośnie gwałtownie z 23,7 do 30,1 mln ton!
Powodem tak wysokiej, 27% dynamiki wzrostu jest oczekiwane podwojenie produkcji w Rosji i jej rekordowa wysokość na Ukrainie. Firma oczekuje, że produkcja cukru w Rosji może wynieść aż 5,8 mln ton.



POWIĄZANE

W czasach, gdy europejskie rolnictwo stoi w obliczu bezprecedensowych wyzwań – o...

Polska sprzeciwia przedłużeniu umowy UE–Ukraina o transporcie drogowym. Uderza o...

Czerwiec w tym roku stoi pod znakiem wyborów. Niektórzy głosowali sercem, inni r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę