Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi w czasie wyjazdowego posiedzenia, które odbyło się w Sieniawie, w województwie podkarpackim, rozpatrzyła informację o sytuacji gospodarstw drobnotowarowych oraz działających na obszarach o niekorzystnych warunkach gospodarowania. Komisja wysłuchała też informacji o podejmowanych przedsięwzięciach zmierzających do stabilizacji na rynku owoców i warzyw.
Podczas pobytu w województwie podkarpackim posłowie wizytowali Browar w Leżajsku, gdzie omówiono problematykę wykorzystania polskiego chmielu przez przemysł piwowarski. Komisja odwiedziła również Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Poltino” w Leżajsku. Z udziałem producentów owoców i warzyw zapoznano się tam z problemami tego rynku. Ponadto posłowie zwiedzili skansen w Markowej, gdzie zorganizowano degustację żywności wpisanej na listę produktów tradycyjnych i odwiedzili Zakłady Mięsne w Górnie, gdzie omówiono przystosowanie zakładów przetwórczych do wymogów wspólnego rynku.