Biogaz_III Forum 2025

Włosi jedzą mniej jabłek

5 stycznia 2016
Jak podała FAMMU/FAPA, Wolumen konsumpcji jabłek we Włoszech w sezonie 2012/2013 oszacowano wstępnie na około 12 proc. mniejszy niż w poprzednim sezonie. Według wstępnych szacunków wielkość ta wyniesie około 1,731 mln ton.
Największy spadek zainteresowania wśród włoskich konsumentów spodziewany jest dla odmian jabłek jak Cripps Pink - o ok. 26% oraz Granny Smith - o 18%. Mniejszym powodzeniem będą cieszyły się również Gala - o 11% oraz Golden Delicious - o ok. 6%.



POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę