Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Włochy: Prognoza spadku produkcji cukru o 9 proc. w 2011 r.

5 stycznia 2016

FAMMU/FAPA podaje, że włoski związek producentów cukru ANB poinformował, że w 2011 roku produkcja cukru będzie najprawdopodobniej mniejsza o 9 proc. i wyniesie 400-410 tys. ton.
W 2010 roku wytworzono we Włoszech 554,5 tys. ton cukru. Spadek produkcji cukru to skutek zmniejszenia areału buraków cukrowych o 20% z 62,266 do 49,5-50,0 tys. ha.
W 2011 r. wyższa będzie jednak zawartość cukru, która obecnie wynosi nawet 18% (w północnych rejonach kraju 16%). W 2010 r. średnia zawartość cukru w korzeniach wyniosła 14,59%.

 


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę