OPOLAGRA_2025

Włochy: Prognoza spadku produkcji cukru o 9 proc. w 2011 r.

5 stycznia 2016

FAMMU/FAPA podaje, że włoski związek producentów cukru ANB poinformował, że w 2011 roku produkcja cukru będzie najprawdopodobniej mniejsza o 9 proc. i wyniesie 400-410 tys. ton.
W 2010 roku wytworzono we Włoszech 554,5 tys. ton cukru. Spadek produkcji cukru to skutek zmniejszenia areału buraków cukrowych o 20% z 62,266 do 49,5-50,0 tys. ha.
W 2011 r. wyższa będzie jednak zawartość cukru, która obecnie wynosi nawet 18% (w północnych rejonach kraju 16%). W 2010 r. średnia zawartość cukru w korzeniach wyniosła 14,59%.

 


POWIĄZANE

Cechą charakterystyczną papryki uprawianej pod osłonami jest długi okres, w któr...

Wczoraj rano (09.06.2025r.)opublikowane zostały dane dotyczące handlu zagraniczn...

41,4% Polaków jest niezadowolonych z jakości swojego snu, co oznacza wzrost rdr....


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę