Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Wigilia ekologicznie przyrządzona

20 grudnia 2004

Barszcz, kutia i kluski z makiem to tylko niektóre wigilijne przysmaki, jakich można było skosztować na sobotnim kiermaszu żywności ekologicznej w toruńskim Muzeum Etnograficznym.

Ci, którym potrawy przypadły do gustu, mogli kupić produkty do ich przyrządzenia. Goście mieli także okazję zwiedzić wystawę "Akwizytorzy szczęścia. O dawnych i współczesnych kolędnikach".

Nastrojowe przedświąteczne spotkanie przygotowały Stowarzyszenie Ekoland, Muzeum Etnograficzne i Centrum Doradztwa, Rozwoju Rolnictwa i Obszarów Wiejskich w Przysieku.


POWIĄZANE

20 listopada 2024 roku, w Warszawie odbyło się VI Posiedzenie Krajowej Rady Izb ...

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval oraz Minister Rolnic...

Według stanu na 20 listopada od początku tego miesiąca koleją na Ukrainie przewi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę