W dniach 03-09.02.2014 r. (według Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW) w Polsce za żywiec wieprzowy w skupie otrzymywano średnio 5,02 zł/kg, o 2 proc. mniej niż w poprzednim tygodniu. Było to o 1 proc. więcej niż miesiąc wcześniej, ale o 3 proc. mniej niż w porównywalnym okresie 2013 r.
Krajowe ceny skupu żywca wołowego ukształtowały się przeciętnie na poziomie 6,12 zł/kg wobec 6,13 zł/kg w poprzednim tygodniu. Jednocześnie cena żywca wołowego była o 4 proc. wyższa niż przed miesiącem, ale o 6,5 proc. niższa niż w analogicznym okresie poprzedniego roku.
Kurczęta brojlery skupowano po 3,67 zł/kg, o 4 proc. drożej niż tydzień wcześniej i o 3 proc. drożej niż przed miesiącem. Cena kurcząt była jednak o 2 proc. niższa niż przed rokiem. Za indyki w skupie płacono 5,57 zł/kg wobec 5,59 zł/kg w poprzednim tygodniu. Cena ta była niższa o 2 proc. niż miesiąc wcześniej, ale zbliżona do uzyskiwanej przed rokiem.