A_BIO_AGRO_950

Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych

3 grudnia 2015
W  niedzielę – 24 marca br. – w warszawskiej „Fortecy”, ul. Zakroczymska 12, w godz. 11-17 odbędzie się Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Warszawiacy będą mieli okazję zrobienia świątecznych zakupów u producentów z różnych regionów Polski. Na stoiskach pojawią się między innymi: wędliny, świeże i wędzone ryby, sery, tradycyjne ciasta, pieczywo, najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki… i wiele innych.

Poza ogromnym wyborem tradycyjnych wyrobów, organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje. Będą pokazy kulinarne oraz rozmowy o dobrym jedzeniu. O godzinie 13:00 o tradycjach i tajnikach wielkanocnej kuchni opowie Hanna Szymanderska, znana autorka książek kulinarnych. Przewidziano również warsztaty dla dzieci: pieczenie mazurków, przyrządzanie majonezu, a także ozdabianie jaj wielkanocnych. Kiermasz potrwa do godziny 17:00.

Organizatorem kiermaszu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wydarzenie współorganizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, a sprzedających i kupujących zaprasza Forteca.




POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę