Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych
3 grudnia 2015
W niedzielę – 24 marca br. – w warszawskiej „Fortecy”, ul. Zakroczymska 12, w godz. 11-17 odbędzie się Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Warszawiacy będą mieli okazję zrobienia świątecznych zakupów u producentów z różnych regionów Polski. Na stoiskach pojawią się między innymi: wędliny, świeże i wędzone ryby, sery, tradycyjne ciasta, pieczywo, najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki… i wiele innych.
Poza ogromnym wyborem tradycyjnych wyrobów, organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje. Będą pokazy kulinarne oraz rozmowy o dobrym jedzeniu. O godzinie 13:00 o tradycjach i tajnikach wielkanocnej kuchni opowie Hanna Szymanderska, znana autorka książek kulinarnych. Przewidziano również warsztaty dla dzieci: pieczenie mazurków, przyrządzanie majonezu, a także ozdabianie jaj wielkanocnych. Kiermasz potrwa do godziny 17:00.
Organizatorem kiermaszu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wydarzenie współorganizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, a sprzedających i kupujących zaprasza Forteca.