Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych

3 grudnia 2015
W  niedzielę – 24 marca br. – w warszawskiej „Fortecy”, ul. Zakroczymska 12, w godz. 11-17 odbędzie się Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Warszawiacy będą mieli okazję zrobienia świątecznych zakupów u producentów z różnych regionów Polski. Na stoiskach pojawią się między innymi: wędliny, świeże i wędzone ryby, sery, tradycyjne ciasta, pieczywo, najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki… i wiele innych.

Poza ogromnym wyborem tradycyjnych wyrobów, organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje. Będą pokazy kulinarne oraz rozmowy o dobrym jedzeniu. O godzinie 13:00 o tradycjach i tajnikach wielkanocnej kuchni opowie Hanna Szymanderska, znana autorka książek kulinarnych. Przewidziano również warsztaty dla dzieci: pieczenie mazurków, przyrządzanie majonezu, a także ozdabianie jaj wielkanocnych. Kiermasz potrwa do godziny 17:00.

Organizatorem kiermaszu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wydarzenie współorganizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, a sprzedających i kupujących zaprasza Forteca.




POWIĄZANE

Nie ma turów jest Turvita w dolinie Liwca Twaróg jest tym światowym wyróżnikiem,...

Transformacja energetyczna w Polsce nabiera tempa. Coraz większe znaczenie w tym...

W Polsce występuje ponad 470 gatunków pszczół, a na świecie ich liczba przekracz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę