A_TSW_2026_950

Wielka Brytania: mniejsza produkcja mięsa czerwonego

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA poinformowała, że w I kwartale br. Brytyjczycy wyprodukowali łącznie 525 tys. ton mięsa czerwonego i podrobów, tj. o 4 proc. mniej niż w analogicznym okresie przed rokiem .
Produkcja mięsa wołowego oraz cielęcego obniżyła się o ponad 8 proc., co wynikało z redukcji ubojów bydła najwyższej jakości oraz znacznego zmniejszenia liczby ubojów krów. W omawianym okresie spadła także produkcja mięsa owczego (o 2 proc.), zwiększyła się natomiast wytwórczość mięsa wieprzowego (o 2 proc.).



POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę