Ptak_Waw_CTR_2024

Większy światowy przerób rzepaku

5 stycznia 2016
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że Oil World szacuje, że w okresie lipiec-grudzień 2012 światowy przerób rzepaku i canoli osiągnął poziom 30,55 mln t, czyli był wyższy o blisko 1 mln t (3%) w stosunku do analogicznego okresu w 2011 roku.
Większy przerób surowca w warunkach mniejszej jego podaży przyczynił się do spadku zapasów w niektórych krajach (m.in. w Kanadzie i w UE).
Według Oil World, w okresie styczeń-czerwiec 2013 przerób rzepaku i canoli może wynieść 27,8 mln t. Byłby to wynik niższy nie tylko w stosunku do wcześniejszego półrocza, ale i I połowy 2012 roku, gdy przerobiono 29,2 mln t surowca.



POWIĄZANE

W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w który...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...

Przechowywanie paliwa w gospodarstwie rolnym wymaga wdrożenia odpowiednich rozwi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę