Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Większy eksport owoców i warzyw we Włoszech

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że - jak wynika z najnowszych danych Fruitimprese, w okresie od stycznia do końca sierpnia bieżącego roku o zaledwie 0,2 proc. wzrósł w ujęciu ilościowym eksport owoców i warzyw we Włoszech wobec analogicznego okresu roku 2010, a wolumen importu tych produktów wzrósł odpowiednio o 2,2 proc.
W przypadku włoskiego handlu zagranicznego owocami i warzywami największy wzrost wolumenu odnotował import owoców cytrusowych oraz owoców świeżych. Największy spadek w okresie pierwszych ośmiu miesięcy bieżącego roku odnotowano przypadku eksportu owoców tropikalnych oraz owoców cytrusowych.
Największe ilości wyeksportowanych z Włoch w okresie od stycznia do końca sierpnia br., stanowiły świeże owoce - ponad 1,61 ml ton oraz warzywa świeże - ponad 770,0 tys. ton. Natomiast w imporcie dominowały warzywa świeże z wynikiem ponad 840,0 tys. ton oraz owoce tropikalne - ponad 560,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę