Biogaz_III Forum 2025

Większe zapasy jabłek w UR

5 stycznia 2016
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że wg WAPA zapasy jabłek w Unii Europejskiej na początku listopada 2013 r. były o 3,4% wyższe niż rok wcześniej. W największym stopniu wzrosły zapasy we Francji (+47%) do poziomu 691 tys. t, natomiast w Niemczech zanotowano ponad 19% spadek r/r do 340 tys. t.

Spadek produkcji koncentratu soku jabłkowego w Chinach
W Polsce stan zapasów jabłek ukształtował się na poziomie 1,475 mln t, co oznaczało że był o 1,2% wyższy w stosunku do listopada 2012 r.



POWIĄZANE

Raport zrównoważonego rozwoju firmy Tetra Pak za rok 2024 potwierdza redukcję em...

Związek Polskich Przetwórców Mleka (ZPPM) pozytywnie ocenia rezultaty polskiej p...

O przyszłości młodych rolników w Europie i Azji na konferencji FAO w Budapeszcie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę