Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Więcej czerwonego mięsa w USA

11 października 2011
FAMMU/FAPA podaje, że w sierpniu Amerykanie wyprodukowali ogółem 1,95 mln ton mięsa czerwonego (wołowina, cielęcina, wieprzowina, mięso owcze). To aż o 4 proc. więcej niż w sierpniu 2010 r.
Produkcja mięsa wołowego oraz wieprzowego wzrosła łącznie o 4 proc. odpowiednio do 1,08 mln ton oraz 857,3 tys. ton.

Wytwórczość mięsa cielęcego zwiększyła się o 1 proc. do 5,1 tys. ton, natomiast produkcja mięsa owczego wzrosła o 2 proc. do 5,9 tys. ton.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę