Biogaz_III Forum 2025

Więcej awokado w Hiszpanii

5 stycznia 2016
Jak podaje FAMMU/FAPA, Hiszpania to europejski, a zarazem unijny lider w produkcji awokado. W bieżącym roku spodziewany jest kolejny wzrost produkcji - wstępnie oszacowano go na około 6 proc., a w całej Hiszpanii powinno zostać zebrane 46,7 tys. ton awokado.

Najwięcej zebrane zostanie odmiany Hass - około 34,5 tys. ton. Na hiszpańskim rynku z ubiegłorocznych zbiorów pozostało około 9,2 tys. ton zebranych awokado, a pozostała ilość została wyeksportowana, w tym 31,0 tys. ton do pozostałych państw unijnych a około 5,8 tys. ton do państw trzecich. Największym importerem hiszpańskich awokado jest od lat Francja, Wielka Brytania i Niemcy.



POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę