Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się pomocy

24 stycznia 2005

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się rządowej pomocy na modernizację gospodarstw. Pogłowie świń stale zmniejsza się, bo koszty produkcji są zbyt wysokie a oferowane w skupie ceny nie są w stanie ich zrekompensować.

Węgierscy rolnicy zużywają znacznie więcej paszy, niż farmerzy w Holandii, czy Danii. Zdaniem hodowców trzody, żeby mogli wyjść na swoje kilogram żywca powinien kosztować około 300 forintów.


POWIĄZANE

Tomasz Ognisty nie ustaje w walce o ziemię dla rolników. V-ce przewodniczący rol...

Współczesne rolnictwo, podobnie jak wiele innych gałęzi gospodarki, musi sprosta...

Świat kasyn internetowych jest niezmiernie ciekawy dla graczy głównie z uwagi na...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę