OPOLAGRA_2025

Wędliny, chleb, piwo i miody

23 lutego 2009
Wędliny, chleb, miód i piwo można było posmakować w miniony weekend w Warszawie w czasie IV Targów Mięsa i Wędlin „Smak Polski”. Targi  organizowane są  we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego  i pomyślane są jako dobra okazja do zapoznania się z bogatą ofertą Naturalnych Produktów Regionalnych z całej Polski.

       


W trzech panelach dyskusyjnych wzięli udział przedstawiciele reprezentujący m.in.; sklepy wielkopowierzchniowe, służby mundurowe odpowiedzialne za zaopatrzenie dla wojska, producenci mięsa, wędlin, alkoholi, pieczywa, artykułów spożywczych, hurtownicy, importerzy i eksporterzy, portale handlowe, przedstawiciele Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, przedstawiciele poszczególnych urzędów marszałkowskich, Stowarzyszenia Polskie Mięso, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy oraz wszyscy związani bezpośrednio i pośrednio z rynkiem polskiej żywności. Odwiedzający targi mieli rzadką okazję spróbowania zdrowego chleba z swojskim smalcem i ogórkami kwaszonymi, tradycyjnych wędlin, ciasta i ciastek, ciemnego, warzonego piwa i innych tradycyjnych napitków produkowanych w różnych regionach kraju.


POWIĄZANE

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. Syst...

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę