Wędliny, chleb, miód i piwo można było posmakować w miniony weekend w Warszawie w czasie IV Targów Mięsa i Wędlin „Smak Polski”. Targi organizowane są we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego i pomyślane są jako dobra okazja do zapoznania się z bogatą ofertą Naturalnych Produktów Regionalnych z całej Polski.
W trzech panelach dyskusyjnych wzięli udział przedstawiciele reprezentujący m.in.; sklepy wielkopowierzchniowe, służby mundurowe odpowiedzialne za zaopatrzenie dla wojska, producenci mięsa, wędlin, alkoholi, pieczywa, artykułów spożywczych, hurtownicy, importerzy i eksporterzy, portale handlowe, przedstawiciele Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, przedstawiciele poszczególnych urzędów marszałkowskich, Stowarzyszenia Polskie Mięso, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy oraz wszyscy związani bezpośrednio i pośrednio z rynkiem polskiej żywności. Odwiedzający targi mieli rzadką okazję spróbowania zdrowego chleba z swojskim smalcem i ogórkami kwaszonymi, tradycyjnych wędlin, ciasta i ciastek, ciemnego, warzonego piwa i innych tradycyjnych napitków produkowanych w różnych regionach kraju.