biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Wędliniarska hossa

21 grudnia 2006

Zakłady mięsne i wędliniarskie już rozpoczęły produkcję świąteczną. Hossa potrwa kilka dni, ale w tym czasie można dużo zarobić, pod warunkiem że trafi się w upodobania klientów i wyprodukuje odpowiednie ilości.

Najlepsze przysmaki robione są ręcznie i w małych seriach, wszystko w oparciu o skrywane skrzętnie receptury. Okres świąteczny to zwiększona sprzedaż wędzonek , pieczonych schabów, szynki. Ważne są dodatki.

Technologia produkcji jest tak dopasowana aby wyroby były zbliżone do tego co przed laty w domach same robiły nasze babcie , tyle że ma być nieco taniej – tłumaczą przedsiębiorcy.

Mimo wszystko w święta dobrze się sprzedają także wędliny drogie . Niektóre zakłady osiągną spore zyski, menadżerowie innych będą się cieszyć jeśli nie poniosą strat a grudzień będzie na podobnym poziomie do listopada. Jedno jest pewne wybór na rynku będzie ogromny.


POWIĄZANE

Poznaj przepisy ekspertki kulinarnej Małgorzaty Janeczek na proste, smaczne i sy...

Zrównoważone mleczarstwo staje się jednym z kluczowych kierunków rozwoju sektora...

Elastyczna edukacja rolnicza zyskuje na znaczeniu. Kurs rolnika online to nie ty...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę