Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Wędliniarska hossa

21 grudnia 2006

Zakłady mięsne i wędliniarskie już rozpoczęły produkcję świąteczną. Hossa potrwa kilka dni, ale w tym czasie można dużo zarobić, pod warunkiem że trafi się w upodobania klientów i wyprodukuje odpowiednie ilości.

Najlepsze przysmaki robione są ręcznie i w małych seriach, wszystko w oparciu o skrywane skrzętnie receptury. Okres świąteczny to zwiększona sprzedaż wędzonek , pieczonych schabów, szynki. Ważne są dodatki.

Technologia produkcji jest tak dopasowana aby wyroby były zbliżone do tego co przed laty w domach same robiły nasze babcie , tyle że ma być nieco taniej – tłumaczą przedsiębiorcy.

Mimo wszystko w święta dobrze się sprzedają także wędliny drogie . Niektóre zakłady osiągną spore zyski, menadżerowie innych będą się cieszyć jeśli nie poniosą strat a grudzień będzie na podobnym poziomie do listopada. Jedno jest pewne wybór na rynku będzie ogromny.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę