Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

W tych produktach może być trefna konina!

3 grudnia 2015
Najlepiej byłoby unikać wszelkiego rodzaju klopsików, hamburgerów, wszelkich mięsnych produktów z wołowiny przemielonej - mówi Karina Piwowarczyk, dietetyczka z All For Body. - Chodzi o takie mięsa, o których składzie możemy przeczytać tylko na opakowaniu, ponieważ patrząc na nie nie wiemy co tak naprawdę jest środku, możemy się tylko domyślać.
Najlepiej byłoby przygotowywać posiłki w domu z mięsa, które kupujemy w sklepie w jednym kawałku  pisze Fakt.pl.

Klopsiki
- wykryto mięso końskie w klopsikach wieprzowo-wołowych, które były wyprodukowane dla sieci popularnych sklepów Ikea.

Hamburgery - polskie hamburgery, które trafiły na czeski rynek, zawierały koninę mimo napisu produkt wołowy.

Ravioli - małe włoskie pierożki. Najczęściej nadziewane są zmielonym mięsem wołowym.

Mielone mięso - takie gotowe, zmielone i paczkowane mięso można kupić w sklepie. Zazwyczaj pakowane jest po 500 gr.

Pulpety - Robi się je z mięsa mielonego, czasem z wieprzowego.

Pyzy z mięsem - gotowe mrożone pyzy możemy kupić w każdym sklepie czy supermarkecie.

Spaghetti bolognese - do pomidorowego sosu dodajemy zmielonego mięsa, z reguły mieszanki wołowo-wieprzowej.

Pierogi z mięsem - popularne prawie tak samo jak pierogi ruskie, w środku znajduje się drobno zmielone mięso.

Krokiety mięsne - do farszu używa się zmielonego mięsa.

Kotlet mielony
- tradycyjny kotlet przyrządzany z mielonego mięsa, np. wieprzowo-wołowego.



POWIĄZANE

Nie ma turów jest Turvita w dolinie Liwca Twaróg jest tym światowym wyróżnikiem,...

Transformacja energetyczna w Polsce nabiera tempa. Coraz większe znaczenie w tym...

W Polsce występuje ponad 470 gatunków pszczół, a na świecie ich liczba przekracz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę