Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W pomidorowym sosie

30 sierpnia 2011
Plantatorzy pomidorów z okolic Milejowa stoją w długich kolejkach aby sprzedać towar. Niestety zakład przetwórczy skupuje tylko cześć surowca bo tylko tyle jest w stanie dziennie przerobić. Kierownictwo Dawtony,do której należy przetwórnia w Milejowie, tłumaczą,że wszystkiemu winna jest jakość surowca.

Rolnicy z ciągnikami pełnymi pomidorów stoją w kolejce po kilkadziesiąt godzin, są rozgoryczeni bo liczyli, że zakład po przejęciu przez Dawtone będzie potrzebował i przerabiał dużo surowca. Kierownictwo Dawtony,tłumaczy,że niższa wydajność linii technologicznej to efekt gorszej jakości surowca. Teraz pomidorów jest dużo bo dobra pogoda sprzyja zbiorom, choć to dopiero początek sezonu.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę