Ptak_Waw_CTR_2024

W pomidorowym sosie

30 sierpnia 2011
Plantatorzy pomidorów z okolic Milejowa stoją w długich kolejkach aby sprzedać towar. Niestety zakład przetwórczy skupuje tylko cześć surowca bo tylko tyle jest w stanie dziennie przerobić. Kierownictwo Dawtony,do której należy przetwórnia w Milejowie, tłumaczą,że wszystkiemu winna jest jakość surowca.

Rolnicy z ciągnikami pełnymi pomidorów stoją w kolejce po kilkadziesiąt godzin, są rozgoryczeni bo liczyli, że zakład po przejęciu przez Dawtone będzie potrzebował i przerabiał dużo surowca. Kierownictwo Dawtony,tłumaczy,że niższa wydajność linii technologicznej to efekt gorszej jakości surowca. Teraz pomidorów jest dużo bo dobra pogoda sprzyja zbiorom, choć to dopiero początek sezonu.



POWIĄZANE

W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w który...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...

Przechowywanie paliwa w gospodarstwie rolnym wymaga wdrożenia odpowiednich rozwi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę