A_BIO_AGRO_950

W Polsce marnuje się więcej żywności

3 grudnia 2015
Rzeczpospolita podała, że polscy konsumenci marnują nawet jedną trzecią zakupów spożywczych.
30 procent osób wyrzucających żywność, jako główny powód podaje przegapienie terminu przydatności do spożycia. Inne wymieniane powody to za duże porcje, zakup złego produktu, niewłaściwe przechowywanie lub nieprzemyślane zakupy.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę