Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W Nowej Zelandii produkują więcej mięsa

5 stycznia 2016
Jak podałą FAMMU/FAPA, w pierwszych dwóch miesiącach 2012 roku produkcja jagnięciny w Nowej Zelandii zwiększyła się o 22 proc. do 83,2 tys. ton.
Wzrost produkcji z początku tego roku jest obiecujący, jednakże trzeba wziąć pod uwagę, że cały 2011 rok był jednym z najgorszych pod względem produkcji tego gatunku mięsa.

W omawianym okresie wytwórczość mięsa wołowego w Nowej Zelandii zwiększyła się o 10 proc. do ponad 115 tys. ton. Wzrost ten w dużej mierze wynikał z płynącego z rynku amerykańskiego znacznego popytu na wołowinę do przetwórstwa.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę