Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W kwietniu wzrósł indeks cen mięsa FAO

3 grudnia 2015
Jak podał Bank Gospodarki Żywnościowej, indeks cen mięsa FAO w kwietniu zwiększył się o 0,8 pkt. w skali miesiąca do poziomu 185,8 punktów. Ten niewielki wzrost związany był gł. z wyższymi cenami wieprzowiny. Wynikały one z ograniczeń powstałych w eksporcie z USA, które były spowodowane pojawieniem się wirusa PED na terytorium tego kraju.
Z kolei, na rynku wołowiny na skutek susz w Australii i USA, ceny również wzrastały i w kwietniu indeks dla tego segmentu rynku był blisko najwyższego odnotowanego do tej pory poziomu. Rynek drobiu w omawianym okresie pozostał we względnej równowadze, na co wskazuje obserwowana stabilizacja cen na rynku światowym.


POWIĄZANE

Europejskie organizacje rolnicze wystosowały dwa listy otwarte w sprawie spójnej...

Jesień w pełni. Przed nami długie i zimne wieczory, podczas których będziemy spę...

Rosyjska pszenica: dane dotyczące zbiorów wskazują na nieznacznie niższą produkc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę