A_BIO_AGRO_950

W Argentynie jedzą mniej wołowiny

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA poinformowała, że w minionym roku spożycie mięsa wołowego w Argentynie obniżyło się o 6,7 proc. do 53,8 kg/osobę, co oznacza, że było najniższe od 1920 roku, kiedy to wynosiło 47 kg/osobę.
Tymczasem w 2011 roku zwiększyło się spożycie drobiu o 3,9 proc. do 40 kg/osobę.

W ostatnich dwóch latach zwiększyła się także konsumpcja mięsa wieprzowego, o 9,2 proc. Przyczynami spadku spożycia wołowiny w Argentynie są przede wszystkim wysokie ceny tego gatunku mięsa, spadek podaży wołowiny oraz rosnąca populacja ludności.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę