Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W Argentynie jedzą mniej wołowiny

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA poinformowała, że w minionym roku spożycie mięsa wołowego w Argentynie obniżyło się o 6,7 proc. do 53,8 kg/osobę, co oznacza, że było najniższe od 1920 roku, kiedy to wynosiło 47 kg/osobę.
Tymczasem w 2011 roku zwiększyło się spożycie drobiu o 3,9 proc. do 40 kg/osobę.

W ostatnich dwóch latach zwiększyła się także konsumpcja mięsa wieprzowego, o 9,2 proc. Przyczynami spadku spożycia wołowiny w Argentynie są przede wszystkim wysokie ceny tego gatunku mięsa, spadek podaży wołowiny oraz rosnąca populacja ludności.



POWIĄZANE

20 listopada 2024 roku, w Warszawie odbyło się VI Posiedzenie Krajowej Rady Izb ...

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval oraz Minister Rolnic...

Według stanu na 20 listopada od początku tego miesiąca koleją na Ukrainie przewi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę