Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

USDA: będzie wzrost produkcji cukru w UE

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że Amerykański Departament ds. Rolnictwa USDA oszacował produkcję cukru w UE w sezonie 2013/14 (październik/wrzesień) na 14,66 mln ton, co oznacza wzrost o 2 proc. w relacji roczne.

Produkcja cukru pozakwotowego wyniesie więc 2,4 mln ton (uwzględniając wyższy o 193 tys. ton limit ze względu na akcesję Chorwacji). Zużycie, import i eksport mają być stabilne i wynieść odpowiednio 16,65; 3,47 i 1,38 mln ton.
Zapasy końcowe oszacowano zaś na 2,86 mln ton, co oznacza wzrost o 5% w skali sezonu.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę