A_BIO_AGRO_950

USDA: będzie wzrost produkcji cukru w UE

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że Amerykański Departament ds. Rolnictwa USDA oszacował produkcję cukru w UE w sezonie 2013/14 (październik/wrzesień) na 14,66 mln ton, co oznacza wzrost o 2 proc. w relacji roczne.

Produkcja cukru pozakwotowego wyniesie więc 2,4 mln ton (uwzględniając wyższy o 193 tys. ton limit ze względu na akcesję Chorwacji). Zużycie, import i eksport mają być stabilne i wynieść odpowiednio 16,65; 3,47 i 1,38 mln ton.
Zapasy końcowe oszacowano zaś na 2,86 mln ton, co oznacza wzrost o 5% w skali sezonu.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę