A_BIO_AGRO_950

Unia importuje mniej mięsa owczego

3 grudnia 2015
FAMMU/FAPA podała, że w 2012 r. import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do Unii obniżył się o blisko 15 proc. w porównaniu z 2011 rokiem i wyniósł około 200 tys. ton.
Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia (169,6 tys. ton, 85 proc. udział w handlu).

Większe ilości tych towarów sprowadzano także z Australii (17,6 tys. ton), Urugwaju (3,4 tys. ton), Chile (3,2 tys. ton), byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii (około 2 tys. ton), Argentyny (1,9 tys. ton) i z Islandii (1,1 tys. ton).



POWIĄZANE

Osiem największych organizacji zrzeszających krajowych producentów zwierzęcych w...

Złudzenie solidarności. Prawo europejskie stanowione w interesie najsilniejszych...

Rekordowe prognozy dla Rosji Federacja Rosyjska w 2025 roku osiągnie 137,1 mln t...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę