OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

UE: więcej ubijanej trzody

18 lutego 2012
FAMMU/FAPA podała, że w ciągu trzech kwartałów 2011 r. liczba ubojów trzody chlewnej w UE wzrosła wobec analogicznego okresu 2010 r. o 2 proc..
Największą dynamikę wzrostu zaobserwowano w Wielkiej Brytanii i Polsce (po ok. 7 proc.) oraz w Danii (5 proc.).

W Hiszpanii i Niemczech skala wzrostu była już niższa (odpowiednio o 3 proc. i 2 proc.). Na 2012 r. prognozowane jest zmniejszenie liczby ubojów świń w UE, z uwagi na spadek pogłowia trzody chlewnej w wielu państwach członkowskich.



POWIĄZANE

czy można zrobić milionowy zasięg postem o wafelkach? Anna Siłaczuk pokazuje, że...

Andre Negreiros, lider działu handlowego Corteva Agriscience w Europie Środkowej...

Dynamiczny rozwój sektora odnawialnych źródeł energii (OZE) w Polsce otwiera now...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę