W dniach 9 – 11 maja 2006 roku na Międzynarodowych Targach Gdańskich – Delikatesy zostanie zorganizowana ekspozycja ,,Produkty regionalne i lokalne’’ Współorganizatorem tej ekspozycji jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Na 17 stoiskach ekspozycyjnych 24 firmy będą prezentowały pod znakiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego między innymi przetwory i koncentraty owocowe, soki, wody mineralne i napoje bezalkoholowe, alkohole, produkty tłuszczowo – olejarskie, koncentraty spożywcze, przyprawy i produkty zielarskie, miód i produkty pszczelarskie.
Produkty wystawione na targach będzie można spróbować, porównać z innymi , poznać ich wyjątkowość i zalety. Najlepsze produkty prezentowane na Targach Delikatesy zostaną uhonorowane Medalem Mercurius Gedanensis, Złotą Mleczną Rewia, Pucharem Ministra Rolnictwa i rozwoju Wsi oraz Pucharem za Najlepszy Produkt Eksportowy.