Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Takie specjały zjesz tylko w Polsce

30 czerwca 2015
Oscypek, bryndza czy rogale świętomarcińskie – to unikalne produkty, które dla Polaków są powodem do dumy. Niestety, te prawdziwe, certyfikowane, można kupić tylko w niektórych regionach. Czy warto docierać do odpowiednich przepisów i kultywować staropolskie tradycje w swojej kuchni?

„W dzisiejszych czasach tajne receptury nie istnieją. W dobie internetu można dotrzeć do większości przepisów” – mówi serwisowi infoWire.pl Przemysław Jagiełło z Karczmy „Smaczna Chata”. Wymaga to jednak czasu. Trzeba go także poświęcić na znalezienie właściwych produktów.

Składniki muszą być naturalne, ekologiczne, takie jak zwykle u naszych babć. Gra jest warta świeczki: smak przygotowanych potraw jest nieporównywalnie lepszy niż – wszechobecnych dziś – gotowych dań z proszku.

O tradycyjnych przepisach przypominamy sobie najczęściej w okresie świątecznym. Dobrze jednak wracać do nich też na co dzień. Jeżeli nie będą popularyzowane, przepadną, a wtedy mnóstwo znakomitych potraw polskich popadnie w zapomnienie.

POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę