Świetlaną przyszłość przed polskimi producentami wieprzowiny maluje Komisja Europejska.
W opublikowanym raporcie eksperci oceniają, że produkcja tego mięsa w naszym kraju przez 7 lat wzrośnie do 2 mln 33 tys. ton. Swoje prognozy Komisja opiera na preferencjach konsumentów. Wieprzowina zawsze była popularna, a obawy przed chorobą szalonych krów będą zwiększać popyt.Dochodowa ma być także produkcja drobiu, szczególnie kurczaków. Eksperci prognozują, że w najbliższych latach wzrośnie ona o ponad 70 tys. ton.
ppr.pl - Rolnictwo, Ekologia, Natura
Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...
Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...