Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Światowy rynek kakao wzrośnie do 4,8 mln ton w 2015 r.

5 stycznia 2016

Światowy rynek kakao wzrośnie w 2015 r. do 4,8 mln ton. Podstawowymi czynnikami wzrostu są:stale rosnąca świadomość o korzyściach zdrowotnych wynikających z konsumpcji czekolady oraz rosnące spożycie czekolad o dużej zawartości kakao.

Największym rynkiem kakao jest dzisiaj Europa z największa konsumpcja kakao w Holandii, Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii. Region Azji Pacyfiku jest rynkiem najszybciej rosnącym a w tym regionie szczególnie intensywnie rośnie spożycie kakao w Malezji.

Niekorzystną okolicznością jest malejąca produkcja kakao w Wybrzeżu Kości Słoniowej, głównym do tej pory producencie kakao.



POWIĄZANE

Usuwanie barier w uzyskaniu statusu rolnika – nowy priorytet Parlamentu Europejs...

 WPR na rozdrożu: Czy Komisja Europejska poświęci europejskie rolnictwo dla inte...

Krajowa Grupa Spożywcza S.A. inwestuje w nowoczesne technologie i proekologiczne...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę