A_BIO_AGRO_950

Światowa Organizacja Zdrowia apeluje

21 września 2004

Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o zwiększenie kontroli produkcji żywności. Zagrożenia dla konsumentów są coraz większe, szczególnie w krajach rozwijających się - twierdzą eksperci WHO.

Tam nakłady na kontrolę żywności są jeszcze niewielkie, a produkcja rozwija się w szybkim tempie. Potrzebny jest wspólny program chroniący światowe rynki przed produktami niespełniającymi standardów jakości, dodają przedstawiciele Światowej Organizacji Zdrowia.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę