Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Światowa Organizacja Zdrowia apeluje

21 września 2004

Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o zwiększenie kontroli produkcji żywności. Zagrożenia dla konsumentów są coraz większe, szczególnie w krajach rozwijających się - twierdzą eksperci WHO.

Tam nakłady na kontrolę żywności są jeszcze niewielkie, a produkcja rozwija się w szybkim tempie. Potrzebny jest wspólny program chroniący światowe rynki przed produktami niespełniającymi standardów jakości, dodają przedstawiciele Światowej Organizacji Zdrowia.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę