A_BIO_AGRO_950

Strategia lepszej i tańszej produkcji żywności

23 listopada 2004

Grupa duńskich firm działających na rynku rolnym opracowała strategię, która ma doprowadzić do produkcji lepszej i tańszej żywności. Producenci chcą głównie zwiększenia nakładów na biotechnologię.

Koncerny spożywcze, do których należą między innymi Danisco i Arla Foods chcą, by duński rząd znalazł na projekt dodatkowe 670 tys. euro.

Pieniądze miałyby być wykorzystane między innymi na badania genetyczne, dzięki którym udałoby się stworzyć produkty bezpieczne, wysokiej jakości w korzystnej dla klientów cenie.


POWIĄZANE

Według ekspertów, w nowym sezonie produkcja olejów roślinnych w Turcji spadnie d...

Copa-Cogeca ogłasza zwycięzców 6. Europejskiej Nagrody za Innowacje Spółdzielcze...

Czy wiesz, że istotą bezstresowego i owocnego sezonu żniw może być planowanie za...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę