W siedzibie ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie 5 listopada redakcja „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego", Rada Gospodarki Żywnościowej, Krajowa Rada Drożdżownictwa oraz Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu zorganizowała VII konferencję Piekarsko-0 Cukierniczą „Cenimy zdrowie – stawiamy na żyto w piekarstwie i cukiernictwie"
W trakcie obrad dyskutowano na temat wykorzystania żyta nie tylko do produkcji pieczywa, ale również ciast i przekąsek, by zagospodarować niszę na rynku wypieków. Na zakończenie konferencji miało miejsce rozstrzygniecie VII edycji ogólnopolskiego konkursu piekarniczego. Nagrody autorom najwyżej ocenionych wyrobów piekarniczych wręczał Tadeusz Nalewajk, podsekretarz stanu w MR i RW. Do konkursowej rywalizacji przystąpiło 11 firm z całej Polski, w kategoriach: chleb żytni, chleb mieszany, pieczywo drobne z udziałem mąki żytniej, przekąski i wyroby ciastkarskie z udziałem mąki żytniej. Konferencji towarzyszyła wystawa piekarniczo – cukiernicza.